Editare Foto

Situatia actuala a serviciilor de editare foto

In 2017 domeniul de afaceri este foarte competitiv in toate industriile. De cativa nni, procentul de startups este mult mai mic decat al companiilor care isi inchid portile. Aceasta situatie creeaza noi oportunitati pentru jucatorii puternici. Serviciile de editare foto sunt in impas. Calitatea aparatelor foto dslr a crescut rapid in ultimii ani, dar multe companii folosesc inca tehnici invechite, ceea ce duce la o calitate scazuta a produselor finale.

Binenteles ca sunt si exceptii de la regula, un bun exemplu fiind Pall Kris, care foloseste cele mai noi tehnici si ofera unele din cele mai bune servicii de editare foto pentru fotografii profesionisti. Fara o editare corespunzatoare este imposibil sa obtinem fotografii de calitate. Un termen vehiculat foarte des este asa numita high end retouching, dar dupa ce am vizionat mai multe portofolii am ajuns la concluzia ca high end retouching este de cel mai multe ori prost inteleasa ca fiind fotografii blurate. Binenteles, aplicarea unui filtru de blur pe o fotografie de mare rezolutie facuta cu un aparat dslr, este complet absurd. In acest mod se pierde rezolutia reala a fotografiei, ceea ce ramane fiind mai mult un fel de caricatura.

Internetul este extraordinar, o retea care ne conecteza. Dar nu trebuie sa uitam ca acolo unde exista informare, exista si dezinformare. Din nefericire, acesta este cazul pentru companiile care ofera servicii de editare foto online. Multe companii prezinta pe site tot felul de termeni sofisticati, care nu pot fi intelesi in realitate decat de putine persoane. In spatele acestor termeni nu se afla nimic, doar o afacere menita sa produca bani si sa nu ofere nimic in schimb. De cele mai multe ori procedeele folosite duc la o calitate foarte scazuta a fotografiilor. De accea, cel mai bun sfat este sa ne informam inainte sa luam decizia de a folosi sau nu un anumit serviciu remote de editare foto.

Desktop Site